Privatlån Snabbt och Enkelt

Ansök redan idag!

Privatlån med låg ränta - Snabbt & Smidigt

Att ta ett privatlån innebär ett ekonomiskt engagemang. Det är förmodligen ett av de vanligaste sätten att låna pengar på marknaden. Privatlån brukar även kallas blancolån, ett lån utan säkerhet. Innan du tar ett konkret beslut, ta dig tid att jämför olika alternativ och se till att du förstår villkoren för de låneerbjudanden du får.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet ger dig möjligheten att låna ett belopp som du kan använda till vad du vill och som betalas tillbaka under en viss tid. Belopp och återbetalnings tid väljer du enkelt när du ansöker. Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du inte använda ditt hem eller bil som pant. Men det är fortfarande viktigt att du klarar av dina månatliga betalningar på lånet. Om du inte gör det kan det påverka ditt kreditbetyg i framtiden.

Ditt kreditbetyg eller kreditvärdighet kommer att kontrolleras under ansökan. Det finns olika metoder för detta. En del banker har sina egna scoring modeler som de baserar på vad du fyller i ansökan, vissa tar även hjälp av UC, Creditsafe eller Bisnode. Hur mycket du får låna kan därför variera väldigt mycket mellan olika banker och långivare. Räntan och lånevillkoren påverkas också av din kreditvärdighet, ju bättre ekonomi du har desto bättre ränta och lånevillkor kan du få.

Privatlån används ofta vid större inköp som vitvaror eller vid köp av bil. Ett annan sätt man kan använd privatlån till är att samla ihop mindre små lån till ett större med bättre ränta. Du kan på det sättet förbättra din ekonomi genom att betala av dina mindre dyra lån, och på det sättet få en billigare månadskostnad.

När man jämför privatlån är det viktigt att titta på den effektiva räntan. Den varierar mellan olika banker och långivare. Med effektiv ränta menar man räntan där alla avgifter ingår. Därför ska man använda den effektiva räntan när man jämför villkor på olika lån.

Exempel kalkyl annuitetslån:

Om du till exempel lånar 70 000 kr från en lånegivare på 36 månader, med en nominell ränta på 3,1 % per år och en uppläggnings avgift på 300 kr och en avi avgift varje månad på 25 kr. Den effektiva räntan skulle då bli 4,27% och i det inkluderas aviavgift och uppläggningsavgift.

Lånekostnad

  • Att betala per månad före skattereduktion: 2 064 kr
  • Effektiv ränta: 4,27 %
  • Total ränta och avgifter för lånet: 4 596 kr

Kan jag få ett privatlån med betalningsanmärkningar

Att få ett lån om man har mindre perfekt ekonomi är i vissa fall möjligt. Det finns banker och långivare som lånar ut pengar trots betalningsanmärkningar. Men i det flesta fall ger banker och kreditgivare ut lån till de som har en ordnad ekonomi.

De kreditgivare som lånar ut pengar trots betalningsanmärkning har i regel högre ränta, än vad man traditionellt får med en bättre kredit historia.

Alternativ till privatlån

Om du inte får ett privatlån utan säkerhet godkänt. Eller om du föredrar lägre ränta på lånet, finns det en del alternativ tillgängliga.

Lån med säkerhet

Ett lån med säkerhet kan vara ett alternativ för dig med betalningsanmärkningar eller mindre perfekt ekonomi. Lån med säkerhet kan du t ex använda för att reparera på huset och som säkerhet använder du något med ett högt värde. Exempel är fastighet, hus, lägenhet eller ett fordon bil, båt, motorcykel.

Genom att låna med säkerhet ger du långivaren en säkerhet för lånet. I händelse att du inte kan betala tillbaka det du har lånat, har banken  ett sätt att få tillbaka pengarna. Det kan inkludera att ta egendom och sälja. Om en bil är säkerhet för ett lån kan banken eller långivaren lägga ut bilen till försäljning för att få tillbaka sina pengar. De kan även överta ditt hem och sälja om du satt hus eller lägenhet som säkerhet.

Räntan på ett lån med säkerhet kan vara mycket lägre än för ett lån utan säkerhet. Du kan också ibland välja om du vill ha rörlig eller fast ränta.

Lägst ränta får du oftast med ett lån med säkerhet.

Kreditkort

Ett kreditkort kan vara ett bättre alternativ än ett lån med säkerhet om du söker ett mindre lån på kortare tid. Men du kommer fortfarande att genomgå en kreditupplysning för att se hur din ekonomi ser ut, innan du får ett kreditkort.

Vissa tider kan en del kreditkorts företag låna ut pengar med 0% ränta. Var försiktig och gå igenom villkoren, det kan förekomma aviavgifter vilket i sin tur medför en kostnad för lånet. Kreditkort kan också medföra en känsla av att man har mycket pengar på kontot och att man lätt spenderar mer än vad man tänkt. Vilket kan få konsekvenser som högre månads kostnader.

Hur mycket pengar får jag låna?

Summan du får låna beror på banken eller långivaren och din återbetalningsförmåga. De vanligaste beloppen är från 1 000 upp till 600 000 kr när det gäller lån utan säkerhet. Vid högre belopp vill banken eller långivaren oftast ha en säkerhet.

Återbetalnings tiden brukar variera mellan 1 år till 18 år. Vid större summor blir återbetalningstiden längre då man vill ha en rimlig månatlig kostnad.

Låna pengar Coronaviruset

Under våren 2020 har vi ett stort utbrott utav COVID-19 i Sverige. Detta sätter många människor i en ekonomisk situation där man kan behöva låna pengar tillfälligt. Tänk på att du inte lånar mer pengar än du behöver! Du kan använda vår lånetjänst här för att ta del av de bästa låneerbjudandena just nu! Vissa människor kan idag vara i behov av extra pengar pga. nedskärning på arbetet, pengar till medicin etc. Likaså är många människor strandsatta i utlandet och kan behöva låna pengar till en flygbiljett hem eller för att kunna bo på hotell i utlandet.

För att få så låg ränta som möjligt använd vår tjänst och jämför lån.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Privatlån

Ta här del av lägsta räntan och villkoren för att låna!

Billån

Låg ränta till ert billån finner ni här! Klicka här för att ta del av dagens erbjudanden med låg ränta och bra amorteringsplan!

Låna till Resa

Här finner ni de bästa erbjudandena idag kring ränta och amortering när ni ska låna till er resa!

Tillfällig Kredit

Ta del av lägsta räntan inför ett tillfälligt lån! Här kan ni välja det erbjudande som passar just er med ränta och amorteringsplan!

SMS Lån

Snabb utbetalning vid akuta tillfällen! Här finner ni det SMS lån som passar just er! Erbjudandena är de bästa på marknaden!

Studielån

Ta del av lägsta räntan när ni ska låna för studier! Klicka här och ni får ett erbjudande direkt med ränta och amorteringsplan!

Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Andra har läst om: