Låna Pengar Snabbt och Enkelt

Ansök redan idag!

Låna pengar till ert företag med ett Företagslån!

Viktigt: Företagslån Coronaviruset COVID-19

Allmänt känd i Sverige är att Coronaviruset COVID-19 nu slår hårt mot det svenska samhället. Detta ger påfrestningar på de svenska företagen, framförallt mindre företag och mellanstora företag som nu kan få svårt med likvida medel. Ekonomin kommer med största sannolikhet att återhämta sig, men vid problem med likvida medel pga. ekonomiskt bortfall i form av försäljning, produktion eller sjuklöner kan ni härigenom se över vilka företagslån vi förmedlar. Våra samarbetspartners är alla införstådda i situationen med att folk blir sjuka nu pga. smittan. Var förberedd med ett företagslån inför Coronaviruset i god tid, annars kan ni även ansöka snabbt om ett lån genom att välja samarbetspartner här, där vi har olika banker och kreditgivare.

Vad är företagslån? 

Företagslån är ett lån eller en kredit till ett företag, som en Bank, långivare eller kreditgivare står bakom.
Det är vanligt med ett företagslån då företag ibland behöver få loss likvida medel så som kontanter för att att t.ex. kunna finansiera något speciellt inom företaget, men även t.ex. när företag t.ex. inte fått in sina fordringar ifrån sina kunder. Orsakerna är många och därför har vi här samlat de Banker, långivare och kreditgivare som är specialiserade på att låna ut pengar till företag, Aktiebolag som Enskild firma.
Företagen som lånar vill gärna se ett långvarigt samarbete, där de i framtiden även kan hjälpa till med ett företagslån även efter att första lånet är amorterat.

Ett företagslån har ofta en större summa pengar att låna ut, gentemot Privatlån som är för privatpersoner. Då det är ett företagslån brukar återbetalningstiden var kortare, men något som går att förhandla då varje företag har olika förutsättningar. När ni ansöker om ett företagslån kommer långivaren ofta vilja höra om företaget och dess potential. Så var väl förberedd med att kunna sälja in ert företag till långivaren, då de vill försäkra sig om att få tillbaka sina pengar.

Vilka företag kan ansöka om lån? 

Alla bolag och ekonomiska föreningar kan ansöka om företagslån. Ni kan jämföra ränta, villkor och lånesumma för företagslån för följande företag och föreningar:

 • Aktiebolag
 • Enskild firma (låna pengar till eget företag)
 • Ekonomisk förening
 • Handelsbolag
 • Kommanditbolag

företagslån restaurangNär man ansöker om ett Företagslån hos en Bank eller långivare vill kreditgivaren ofta se att företaget varit verksamt under ett visst antal år. Det går att ta lån för nystartade företag men det är en högre risk för Banken eller långivare vilket då resulterar i en högre ränta. Man brukar säga att Banken eller långivaren vill se att företaget har funnits verksamt i minst 1-2 år för att de ska kunna gör en ordentlig bedömning på företaget. Åter igen är det viktigt att ni förklarar er situation för långivaren när ni ansöker om lånet. Långivarna villl gärna hjälpa er med ett lån om ni t ex. ska investera eller har tillfällig dipp utav likvida medel. Där en vanlig orsak är att man inväntar fordringar som ännu inte kommit in.

Med detta skrivet är det lättare att låna pengar desto längre ett företaget varit verksamt, då Banken/kreditgivaren då kan se historiskt kring ekonomi och bokslut.

Nystartat företag

Behöver du lån till nystartat företag och saknar finansiella medel, kan ett företagslån vara rätt väg att få igång företaget. Du behöver en bra affärsidé eller produkt som säljer! Dvs. marknaden måste vara i behov utav din produkt eller affärsidé. Exempel på det kan vara en ny produkt som inte finns på marknaden ännu eller en tjänst som sticker ut och som kommer att kunna sälja! I ett sådant läge behöver företag låna pengar för att finansiera sin verksamhet och ett kort företagslån kan vara på sin plats. Som tidigare beskrivits i artikeln, behöver ni vara förberedd på att förklara er affärsidé och sälja in den till långivaren när de ringer upp er. Med en bra motivering ökar era chanser till ett företagslån med bra ränta och villkor.

Två varianter utav företagslån 

Det finns idag två alternativ av företagslån. Det ena är en kredit som företaget kan använda sig utav när behov finns utav likvida medel.
Det andra alternativet är ett blancolån, liknande de privatlån som erbjuds privatpersoner, fast i detta fall anpassat till företag.

Blancolån som företagslån 

När bolaget tar ett blancolån är det ett lån utan säkerhet. Det innebär att långivaren inte tar någon säkerhet för att låna ut pengar, men istället är det företagets kreditvärdighet som avgör räntan och villkor. Dvs. Företaget Blancolån har ingen pant som t.ex. fastighet eller där egendom sätts som säkerhet för lånet.

Företagslån taxiDu vill som företagare ha en sådan låg ränta som möjligt. Det som avgör räntan är hur företaget har gått ekonomiskt genom åren och dess kreditvärdighet utgår utifrån denna ekonomiska historia. Har företaget gått med lönsamhet och har en hög soliditet, desto lägre ränta kan företaget förvänta sig utav långivaren.
Trots att ingen säkerhet sätts på lånet brukar kreditinstituten ibland vilja ha  en ägarborgen eller företagsinteckning beroende på hur lånet ser ut. Finns efterfrågan om företagslån utan borgen, och är något ni får fråga om vid ansökan om företagslånet.

Max lånebelopp hos våra samarbetspartners för företagslån är idag lån upp till 5 miljoner kronor. Något som alla företag kan ansöka om! Restaurang, IT-bolag, Butiker, Taxi m.fl.

Kontokredit som företagslån 

Detta är en lösning som är väldigt bra för den löpande verksamheten ska fungera i ett företag. Istället för att man får en summa utbetald på kontot som på ett Blancolån, är detta istället en kredit kopplat till ett transaktionskonto. Detta transaktionskonto kan användas då pengarna inte räcker för tillfället, t.ex. för att kunna betala ut löner till anställda eller betalningar utav leverantörsfakturor. De företag som använder denna typ av företagslån är ofta företag som har ställt ut stora belopp på kundfakturor och därmed är kort på pengar för tillfället.

När man har en kontokredit behöver man inte använda hela beviljade summan. Utan när man har en kontokredit betalar man ränta på den del man vid behov nyttjar.

Factoring

Factoring är en tjänst som många långivare och banker erbjuder. Tjänsten innebär att ditt företag säljer eller belånar sina fakturor hos Långivaren eller banken. På detta sätt kan ditt företag snabbt få tillgång till likvida medel. Factoring är ett alternativ till traditionella banklån. Vanligast är att medelstora och små företag behöver tillgång till pengar snabbt, och då använder sig utav Factoring. Ofta har mindre företag inte lika mycket likvida medel som större bolag, och att då ligga ute med pengar i form av obetalda kundfakturor kan vara påfrestande företaget. Att då sälja sina fakturor är ett enkelt och snabbt sätt att få loss pengar. T ex. om en faktura är utställd och mot offentliga sektorn har de normalt 90 dagar på sig att betala fakturan, då är det enkelt att sälja fakturan för att få loss pengarna direkt via Factoring som många långivare erbjuder. En annan fördel är även att Factoring företag tar kreditrisken.

Inför er ansökan om företagslån 

När ni ansöker om ett företagslån är det viktigt att ni är förberedd. Tänk igenom vad pengarna ska användas till för att kunna ge korrekt information till långivaren när ni berättar om varför ni behöver ett företagslån.

 • Vad ska pengarna användas till?
 • Hur  mycket pengar behöver ni låna?
 • Har ni eget kapital?
 • Blancolån eller Kontokredit?
 • Vision för företaget?
 • Ekonomin historiskt i företaget, förklara större upp o nedgångar!
 • Hur ska företaget kunna betala tillbaka pengarna?
 • Hur ser marknaden ut för företaget i framtiden?

Företagslån utan UC 

Vissa långivare erbjuder lån utan UC. Ni kan titta i vår lista utav långivare för att finna just den långivare som passar er. Ni kan klicka på respektive långivare för att läsa mer information och göra en ansökan om företagslån.

Att låna pengar till företag utan en UC kreditupplysning online kan göras för alla bolagsformer. Även nystartad verksamhet. Vi låter er ansöka om företagslån hos långivare som inte använder sig utav Upplysningscentralen.

Om ni inte fick första ansökan beviljad! 

Skulle ni inte få lånet beviljat vid första ansökan, då får ni helt enkelt ansöka hos nästa långivare! Bara för att en långivare säger nej, betyder det inte att nästa Bank eller Kreditgivare säger nej! Ibland får man lyfta på några stenar för att hitta rätt! Men de flesta företagen finner en lösning där man kompromissar om ränta och villkor. Men förhoppningsvis får ni godkänt redan vid första ansökan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Privatlån

Ta här del av lägsta räntan och villkoren för att låna!

Billån

Låg ränta till ert billån finner ni här! Klicka här för att ta del av dagens erbjudanden med låg ränta och bra amorteringsplan!

Låna till Resa

Här finner ni de bästa erbjudandena idag kring ränta och amortering när ni ska låna till er resa!

Tillfällig Kredit

Ta del av lägsta räntan inför ett tillfälligt lån! Här kan ni välja det erbjudande som passar just er med ränta och amorteringsplan!

SMS Lån

Snabb utbetalning vid akuta tillfällen! Här finner ni det SMS lån som passar just er! Erbjudandena är de bästa på marknaden!

Studielån

Ta del av lägsta räntan när ni ska låna för studier! Klicka här och ni får ett erbjudande direkt med ränta och amorteringsplan!

Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Andra har läst om: