Jämför Bästa Sms-lån

Loan Comparisons

Amount:
Term:
Show more results

SMS-lån och Microlån

Ibland uppstår situationer i livet och vardagen där man kan vara i behov utav Microlån, SMS-lån eller snabblån som det även kallas. Dessa typer utav lån ska man ta när det uppstått en situation där man behöver en ekonomisk nödlösning. Är det inte akut vill vi att ni istället tittar på våra vanliga Privatlån som ni kan jämföra. Privatlånen har som regel en lägre ränta men har i sin tur oftast hårdare krav på dokumenterad inkomst och ordnad ekonomi utan betalningsanmärkning.

När ni ska hitta Bästa SMS-lån eller Bästa Microlån och ansöker om lånet får ni svar inom några minuter efter att ni klickat på ”ansök”. Ni identifierar er via ert Mobila BankID och ni har pengarna på kontot några minuter därefter. 

Microlån och SMS-lån finns på olika nivåer. Ifrån att ni behöver låna 1.000, 3.000 kr, 5.000 kr upp till 30.000 kr. Likaså är återbetalningstiden olika, ifrån en månad till flera år. Tänk på att räntan i regel är högre på dessa typer utav lån! Därför vill vi åter poängtera att ni inte tar detta lån om det inte är nödvändigt. Annars rekommenderar vi er att ni jämför våra vanliga privatlån.

T ex. Microlån och SMS-lån kan vara nödvändig om det är brist på kapital på kontot och hyran eller en annan viktig räkning måste betalas. Då är Microlån eller SMS-lån ett alternativ för att snabbt få loss pengar för att rädda en situation som uppstått.

Nödlösning eller Akut

låna inte för mycket pengar

Microlån eller SMS-lån kan även vara en nödlösning då man inte har blivit beviljad lån utav banken, och pengar behövs för ett specifikt ändamål. Ha dock i åtanke att inte låna mer än vad situationen kräver! Denna typ utav lån är i regel dyra och du kommer att behöva betala tillbaka ofta med en högre ränta. Vissa SMS-lån är räntefria om de betalas tillbaka inom en kort tid, t ex. 2 veckor. Dessa typer utav SMS-Lån och Microlån rekommenderar vi, då de verkligen är en nödlösning utan hög ränta som gör det tungt att betala tillbaka.

Skillnad mellan SMS-Lån, Microlån och Snabblån?

Det är ingen större skillnad mellan dessa tre termer. De syftar alla tre till att det är små lån, Pengarna snabbt på kontot och att det ska gå fort att låna via t ex. mobiltelefonen om man inte sitter vid datorn.

Skillnad mellan mikrolån och privatlån?

Det är smidigt med SMS-lån och Microlån då dessa lån betalas ut inom minuter, medans Privatlån oftast tar 1-4 bankdagar att betalas ut. Därför kan Microlån/SMS-lån vara en nödlösning om man måste få loss pengar snabbt och smidigt.

Nackdelen men även den stora skillnaden mellan Microlån/SMS-lån och privatlån ligger i regel kring storlek på lånet, räntan och avbetalningstiden.  Normalt är räntan är i regel högre hos SMS-lån/microlån, likaså är avbetalningstiden relativt kort.

I ett privatlån är räntan oftast lägre, du kan låna mer pengar och kan betala tillbaka under en längre tid. Däremot har man oftast hårdare krav på dig som ska låna ett privatlån. Därför vänder sig många med betalningsanmärkning just till SMS-Lån och Microlån, för att det är lättare/smidigare att ta dessa typer utav lån, med bekostnad att det är högre ränta och därmed ett dyrare lån.

Att tänka på inför mikrolån/SMS-lån:

Om du funderar på att ta ett mikrolån bör du tänka igenom dessa faktorer för att undvika att ett mikrolån förvärrar din privatekonomiska situation.

  • Snabb återbetalningstid! Har du råd att betala tillbaka beloppet inom avtalad återbetalningstid? (ofta 14-90 dagar)
  • Jämför de olika kreditgivarna i listan ovan! Jämför ränta och amorteringskrav. Låna aldrig pengar om du inte kan betala tillbaka inom avtalad återbetalningstid. Det kan resultera i betalningsanmärkning och i värsta fall ett besök utav Kronofogden
  • Det är dyrt med SMS-lån och Microlån! Ett lån på 4 000 kr kan kosta dig 600 kr i ränta på bara en månad! Är du osäker, titta då istället på våra Privatlån!

Hur tar jag ett SMS-lån/microlån?

Ta er tid att gå igenom listan ovan, klicka er runt bland de olika kreditgivarna. När ni valt den lånegivare ni tycker passar er bra, klickar ni på ”ansök” och slutför ansökan på minuten. Tips är att ni ansöker hos flera kreditgivare, då det ökar era chanser till lån om ni skulle ha t ex. en tidigare betalningsanmärkning. De flesta ansökningar tar minuten att behandla, medans några kan ta upp till en timme.

Beroende på hur avtalet ser ut sedan, kommer ni att skickas en faktura månadsvis med en summa ni ska betala tills ert SMS-lån är avbetalat (amorterat).