Kryptovaluta - Bitcoin

Investera redan idag!

Kryptovaluta - Vad är Bitcoin?

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en kryptovaluta skapad under år 2009. Olika handelsmarknader som heter “bitcoin exchanges” tillåter människor och företag att köpa eller sälja bitcoins med olika valutor. Bitcoins närmsta konkurrent inom kryptovaluta heter Ethereum.

Bitcoin är en ny valuta som skapades år 2009 av en okänd person som använder alias “Satoshi Nakamoto“. Transaktionerna med Bitcoins är gjorda utan mellanmän – det betyder inga banker är inblandade i dessa transaktioner! Bitcoin kan användas till olika saker. Förutom att bedriva köp & sälj med Bitcoin kan man även handla för sina Bitcoins. Det finns finns allt ifrån elektronik till hotel att köpa för sina Bitcoins, för att inte nämna att kunna köpa Xbox-spel mm.

Varför Bitcoin?

Bitcoins kan användas för att köpa varor anonymt. Dessutom är internationella betalningar enkla och billiga eftersom bitcoins inte regleras utav något land eller är knutet till något land. Det finns inga transaktionsavgifter för Bitcoins vilket passar butiker med mycket försäljning på lägre belopp, då kreditkortsavgiften annars är en stor del av kostnaden. Många använder Bitcoins som betalmedel, medans många investerar i Bitcoins i hopp om att det ska ge en bra avkastning genom Bitcoins valutakurs.

Köpa bitcoins

Många marknadsplatser som heter “bitcoin exchanges” tillåter människor och företag att köpa eller sälja bitcoins med olika valutor. Coinbase är en ledande marknadsplats tillsammans med Bitstamp och Bitfinex. Även Plus500 tillhandahåller handel men då endast över CFD kopplat till Bitcoin.

Överföringar

Människor kan skicka bitcoins till varandra med hjälp av mobila appar eller deras datorer. Det liknar att skicka kontanter digitalt.

Mining

Människor tävlar om att “mina” bitcoins genom att använda datorer för att lösa komplexa matte pussel. Det är på det här sättet Bitcoins skapas.. För närvarande belönas en vinnare med 12,5 bitcoins ungefär var 10: e minut.

Bitcoin plånbok

Bitcoins lagras i en “digital plånbok”, som finns antingen i molnet eller på en användares dator. Plånboken är ett slags virtuellt bankkonto som tillåter användare att skicka eller ta emot bitcoins, betala för varor eller spara pengar.Till skillnad från bankkonton är bitcoinplånböcker inte försäkrade

Bitcoins anonymitet

Även om varje bitcoin-transaktion spelas in i en offentlig logg avslöjas aldrig köpare och säljare, bara deras plånboks-ID. Medan det håller bitcoin-användarnas transaktioner privata, låter de också köpa eller sälja något utan att enkelt spåra det tillbaka till dem. Det är dessvärre blivit ett vanligt sätt för kriminalitet att utföra betalningar och transaktioner online anonymt för sin verksamhet.

Bitcoins framtid

Ingen vet vad som kommer att hända med bitcoin i framtiden. Det är mestadels oreglerat, men vissa länder förespråkar en reglering, t.ex. Kina, Australien och Japan. Dessa regeringar är oroade över bristen på kontroll över Bitcoinvalutan och hur man inte har kontroll på beskattningen då transaktionerna sker anonymt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Läs mer om Zmarta: