Kryptovaluta - Köp & Sälj Enkelt

Ansök redan idag!

Kryptovaluta en digital valuta. Bild på 2 mynt som symboliserar kryptovalutor

Allt om Kryptovaluta - Investera och Sälj smidigt

Vad är kryptovaluta?

Kryptovaluta är en digital valuta (digitala pengar) som många företag, institut och även privatpersoner investerar i, samt där man ska kunna köpa och handla genom anonyma transaktioner. Men många frågar sig hur valutan fungerar sam hur man köper och säljer kryptovaluta som en investering. Detta är något vi går igenom nedan samt genom de olika undersidorna där vi beskriver olika kryptovalutor.

De två mer kända kryptovalutorna på marknaden är Bitcoin och Ethereum. Men, hur köper man den? Hur säljer man den? … och hur ser framtiden ut för kryptovalutorna?

Flera utav de kända plattformarna för handel med kryptovalutor har möjligheten att skapa “demo-konto” för att lära sig hur man man köper och säljer kryptovalutor, utan att handla på riktigt. Vi kommer nedan här sammanfatta kryptovaluta och därefter fördjupa oss i två av de vanligaste kryptovalutorna, Bitcoin och Ethereum.

Omsättning

Kryptobörsen som den kallas tar varje år in flera miljarder kronor och detta trots prisnedgång eller prisuppgång. En av de vanligare kryptobörserna är Coinbase, som handlar med de vanligaste kryptovalutorna. Då kryptovalutorna har blivit så etablerade är det enkelt att växla in kryptovalutan till nationell valuta, t.ex. svenska kronor (sek).

Oberoende

Man kan beskriva kryptovalutan som oberoende, då valutan inte påverkas utav någon bank eller någon nation, som traditionella valutor gör. En väldigt populär marknad för att investera pengar och kryptovaluta i.

Nybörjare

Läs vår guide för hur man köper och säljer kryptovaluta som nybörjare där vi går igenom grundläggande kring handel med kryptovalutor. Vi skriver omdömen och beskrivningar kring de plattformar som är gjorda för den svenska marknaden, där du som kund läser och förstår svenska. Det finns många plattformar på engelska, men vi har riktat in oss på de som anpassat sig för Svenska marknaden och svenska språket.

Skatteverket och kryptovaluta

Har du sålt, bytt eller betalat med kryptovaluta vill skatteverket veta detta i samband med att du deklarerar. Har du handlat med kryptovaluta behöver du enligt svensk lag redovisa detta gentemot skatteverket. Vinst på Kryptovaluta ska tas upp i deklarationen så att skatt kan betalas enligt svensk lagstiftning.

Enkelhet och smidighet

Det är enklare och snabbare att handla med kryptovaluta än många föreställer sig. Att köpa och sälja går fort och man kan tjäna mycket pengar på detta. Många har gjort sig en förmögenhet på olika kryptovaluta.

Kurser mm

Vi har  valutakurser och dess värde samlad kring de vanligaste kryptovalutorna. Se vår sida med kryptovaluta kurs för att ta del av dagens kurser kring kryptovaluta som t.ex. Bitcoin, Ripple, Ethereum och Litecoin . Ni kan även finna historiska kurser med pris och diagram samt annan data som är till grund för er handel på börsen.

Samarbetspartners

Vi har flera samarbeten kring kryptovaluta i Sverige, men vi har beslutat oss för att endast lyfta fram några utav de bästa plattformarna kring handel med kryptovaluta år 2019. Hos dem kan du öppna konto på 5 minuter och sedan börja jämföra, köpa och sälja den kryptovaluta ni vill handla med.

Vilken kryptovaluta?

Otroligt nog finns det idag över 1900 olika kryptovalutor. Att välja rätt för dig beror lite på vad du är ute efter. En kryptovaluta som går upp och ner mycket (Volatilitet) under en dag passar daytrading, medans annan valuta kanske passar annat ändamål. Du kan titta på kurserna historiskt som ett hjälpmedel för att köpa och sälja. Dessa kurser finner ni här genom oss på lånehallen.se.

Även om inte ett enskilt land eller dyl. bestämmer kursen för en kryptovaluta har händelser i världen ofta en påverkan på valutan. Stora politiska händelser eller händelser i världen kan göra människor och institut oroliga eller lättade och då flyttas pengar mellan olika valutor och då kan man tjäna pengar på kryptovalutan. Följ därför hela tiden kursen gentemot Svenska kronor (sek) och amerikanska dollarn (us-dollar).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Privatlån

Ta här del av lägsta räntan och villkoren för att låna!

Billån

Låg ränta till ert billån finner ni här! Klicka här för att ta del av dagens erbjudanden med låg ränta och bra amorteringsplan!

Låna till Resa

Här finner ni de bästa erbjudandena idag kring ränta och amortering när ni ska låna till er resa!

Tillfällig Kredit

Ta del av lägsta räntan inför ett tillfälligt lån! Här kan ni välja det erbjudande som passar just er med ränta och amorteringsplan!

SMS Lån

Snabb utbetalning vid akuta tillfällen! Här finner ni det SMS lån som passar just er! Erbjudandena är de bästa på marknaden!

Studielån

Ta del av lägsta räntan när ni ska låna för studier! Klicka här och ni får ett erbjudande direkt med ränta och amorteringsplan!

Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Andra har läst om: