Kryptovaluta - Ethereum

Investera redan idag!

Kryptovaluta - Vad är Ethereum?

Ethereum, vad är det? Vi förklarar!

Idag lagras våra personuppgifter, lösenord och ekonomisk information till stor del på andra människors datorer – i moln och servrar som t.ex. ägs av företag som Google, Handelsbanken, Skatteverket och Facebook

Dessa företag lägger ner mycket pengar på att lagra och säkra vår information ifrån hackare och det är kostsamt att ha en förväntad upptid utan avbrott.

Sårbarhet idag

I och med att man lagrar datan lokalt på servrar finns även risker och sårbarhet. Vi vet alla att hackare försöker få tag på data och att personer kan ta del av information som de inte ska ha tillgång till. På detta sätt kan hackare eller andra manipulerar data eller hämta ut data som de inte är berättigade till.

Med hjälp utav blockchain-teknik har man lyckats komma runt detta med centraliserat lagrad information. Där Ethereum är en nyare teknik där man använder sig utav Blockchain. 

Medan bitcoin till stor del nyttjas till att konkurrera mot tex. banker har Ethereum målet att ersätta de som lagrar data där man sparar och hanterar data inom finansiella instrument som är komplexa.

Ethereum ersätter servrar

Med Ethereum ersätts servrar och moln med tusentals “noder” som drivs av frivilliga från hela världen (därmed bildas en enorm “världsdator” utav det stora nätverket av datorer/noder).

Då Ethereum kan ses som en världsdator är Ethereum en öppen källkod, offentlig blockchain och decentraliserad platform.

Historia

Grunden för Ethereum såg sitt ljus för första gången i slutet av 2013, av den då 19-årig Vitalik Buterin. Ethereum skapades som en plattform som kan kunde utnyttja blockchain för att lagra och genomföra datorprogram över ett internationellt nätverk av distribuerade noder. På detta sätt har Ethereum blivit den mest kända och etablerade kryptovalutan efter Bitcoin och har sin egen valutakurs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Läs mer om Zmarta: