Låna pengar utan inkomst

Låna pengar utan fast inkomst

Alla behöver någon gång låna pengar, du kan i vissa fall låna pengar utan inkomst. Jämför Privatlån och SMS-lån som kan ge dig den möjligheten.

Lån utan inkomst

Oväntade händelser händer hela tiden och livet kan gå upp och ner som en berg och dal bana. Därför kan det vid vissa tillfällen finnas behov av ett snabblån eller ett privatlån för att klara av ekonomin i under vissa perioder.

Vad gör man när man inte har ekonomin för att få ett lån? Det kan finnas olika orsaker till att man hamnat i en sämre ekonomisk situation. Men det är fortfarande möjligt att ansöka om ett lån utan inkomst. Det finns möjlighet att ta lån utan att en kreditupplysning tas av Upplysningscentralen. Hos vissa långivare kan man låna utan UC.

Medsökande

Om du för tillfället saknar inkomst, så kan du få ett lån beviljat om du har en medsökande som bor i samma hushåll. Banker brukar räkna med att en skuld inte får vara mer än 5 gånger den årliga inkomsten för ett hushåll.

Kan man låna pengar utan inkomst?

Om du saknar fast anställning eller inte har någon lön kan det vara svår att få ett lån. Det finns faktiskt en del långivare som ger ut SMS-lån utan inkomst.

Låna utan fast inkomst är sällan att rekommendera, vid vissa undantagsfall kan det eventuellt hjälpa till. När det gäller lån utan inkomst är det oftast snabblån som SMS-lån man pratar om eftersom kraven för dessa lån är mycket lägre.

SMS-lån utan inkomst – är det möjligt?

Det behöver inte vara omöjligt att få ett SMS-lån beviljat utan om du hade en deklarerad inkomst i din senaste deklaration. SMS-långivarna tittar på dina inkomster i din senaste deklaration och inte på vad du tjänar just nu. När det gäller privatlån vill oftast långivaren se att du har en fast anställning när du ansöker om lån. Men eftersom SMS-långivarna inte alltid kräver en fast inkomst brukar det inte vara några problem.

Långivarna som du kan hitta här på lånehallen.se behöver nödvändigtvis inte godkänna dig som låntagare även om kraven är lägre. Det görs alltid en bedömning av din ekonomiska situation. Bedöms din ekonomi vara mindre perfekt finns risken att du blir nekad. Men eftersom ansökan är kostnads fri kan alltid göra ett försök.

Medsökande

om du har en låg inkomst, kanske studerar eller har en del ströjobb eller i värsta fall inte har någon inkomst alls. Utsikterna för att få ett lån beviljat är inte speciellt ljusa om du ansöker själv. Om du till exempel är sambo kan man ha med den personen som medsökande. Med en medsökande ökar chanserna till ett beviljat lån avsevärt. Om din medsökande har fast och bra inkomst kommer banken troligtvis att ge dig och din medsökande ökade chanser för ett lån med bättre villkor än om du sökte själv.

Det är dock viktigt att komma ihåg att vid ett lån med en medsökande är båda låntagarna betalningsansvariga för lånet.

Fast inkomst eller frilansare

Det är ju faktiskt möjligt att ha en inkomst även om den inte är fast. Många jobbar extra på helger eller frilansar med olika projekt då och då. Inkomsterna kan se olika ut från månad till månad. Ena månaden kanske man bara har 1 000 kr en annan månad kanske man tjänar 15 000 kr.

En del banker har som krav att man på årsbasis har en inkomst på 120 000 kr. Ett sådant krav gör det möjligt för personer med varierande inkomst att få ett lån beviljat.

Varför lånar banker ut till personer utan inkomst?

Traditionellt sätt har banker och långivare dragit åt sig öronen när det gäller personer med mindre perfekt ekonomi. Det kan handla om betalningsanmärkningar eller att man inte betalat räkningar i tid. Detta har skrämt iväg en del långivare som anser att personen i fråga inte är att lita på när det gäller återbetalningsförmåga.

Nu på senare tid har fler långivare vuxit fram som valt att bortse om man har haft en mindre perfekt ekonomi. Detta genom att kreditbedömnings modellerna förfinas och man blir bättre på att bedöma personers återbetalningsförmåga, där en betalningsanmärkning eller försenad betalning inte behöver vara ett hinder. Därför är det en god idé att jämföra lån innan du tar ett beslut.

Vad innebär det för låntagaren

Ett låneavtal bygger alltid på tillit mellan långivare och låntagare. Långivaren vill på bästa sätt försäkra sig över att låntagaren kan betala tillbaka det lånade beloppet. Därför är en en fast inkomst en viktig faktor. En person med låg inkomst eller om man för tillfället inte har någon inkomst alls blir en större risk för banken eller långivaren. Detta är fullt förståeligt, därför bör du som söker ett lån utan fast inkomst vara beredd på att räntan på lånet kommer att vara högre.

Borgensman

För att få väldigt bra och låg ränta, kan ett alternativ vara att ta hjälp av en borgensman. En borgensman skiljer sig från en medsökande på det sättet att en medsökande oftast är med och utnyttjar det lånade beloppet. Medans Borgensmannen blir en garant för banken att lånade beloppet kommer att betalas tillbaka. Det innebär att borgensmannen åtar sig att betala tillbaka lånet om inte låntagaren kan återbetala lånet. En borgensman brukar ofta vara en förälder eller nära vän.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest