Kreditkort

Innebörden utav ordet kreditkort, vi förklarar! 

Ett kreditkort är ett kort kopplad till kredit istället för att dras direkt ifrån ett konto med pengar. Ni får oftast en faktura varje månad där kreditgivaren har sammanställt alla transaktioner ifrån föregående månad. 

kreditkortEn fördel med kreditkort är att de oftast har många förmåner kopplad till kortet. T. ex. rabatter, försäkringar på inköp mm. En stor fördel är att man oftast får bonus på sina inköp. Varje kort har olika förmåner och ni väljer ett kreditkort som passar just er! T ex. om ni är ute och reser mycket kanske ett kreditkort med försäkringar på resan är mer förmånligt än försäkring på elektronikinköp. Många kreditkort har någon form utav förmån inom resa eller inköp utav vitvaror.

Något som kan ställa till det, är att man använder hela krediten utan att betala tillbaka så fort som möjligt. Det resulterar i att man betalar onödig ränta. Därför är vårt tips att ni varje månad betalar tillbaka hela fakturan, utan att hamna i en skuld där räntan byggs på hela tiden. Sköter man sitt kreditkort är det till en stor fördel att inneha ett sådant.

Hur fungerar ett kreditkort? 

Om ni handlar med ett kreditkort får ni era köp samlade på en och samma faktura efter brytdatumet. Brytdatumen varierar mellan bank sina inköp samlade på en kreditkortsfaktura som sammanställer månadens inköp. På fakturan framgår hur stort belopp som ska betalas för att hela kreditkortsskulden ska regleras. Men man kan även välja att betala en mindre summa och därmed skjuta upp beloppet efter önskemål.Tänk på att om du väljer detta alternativ, kommer en räntekostnad att tillkomma på ursprungligt belopp.

Det som skiljer sig mellan betalkort och kreditkort är alltså att betalkort dras direkt ifrån ett utpekat konto. Kreditkort där samlas dina transaktioner på en faktura som ska betalas i slutet utav månaden, normalt.


Vad skiljer olika kreditkort åt? 


Ränta

Räntenivån skiljer sig mellan de olika kreditkorten i Sverige. Bland de vanligaste korten går det att hitta räntor mellan 10% – 20%.

Räntefria dagar

Räntefria dagar innebär hur många dagar efter inköpt som du inte behöver betala någon ränta efter att ert inköpt gjorts.

Årsavgifter kreditkort 

Årsavgifter på kreditkort varierar ifrån att vara gratis till att vara på flera hundratals kronor. Tänk på att årsavgiften ofta är kopplad till de förmåner som är kopplat till kreditkortet. Använder ni ett kreditkort som ofta efter era behov är detta oftast förmånligt!

Andra avgifter kreditkort 

Tänk på att många utav kreditkorten på marknaden har en uttagsavgift på någon procent utav beloppet ni tar ut i utagsautomaten. Det kan t.ex vara att man betalar 1% av uttaget belopp med att minsta avgiften är 30kr. Utöver det kan ni även behöva betala ett valutapåslag om ni kortet använder kreditkortet utomlands. Denna avgift kab ligga så högt som 1,5%. Utöver denna kostnad kan det även tillkomma en avi- och administrationsavgift per uttag. Kostnaderna varierar mellan de olika kreditkorten och vissa kort är helt utan dessa kostnader.

Kreditgräns kreditkort 

Det finns olika gränser på kreditkorten kring kreditgräns. Det finns allt ifrån 10.000 kr upp emot 100.000 kr. Ansök inte för mer än vad du behöver och ha i åtanke att det är en kreditgräns, och något som ska betalas tillbaka. Ibland kan det vara bra att sätta en kreditgräns som är lägre än vad du kan tänkas beviljas. Som en säkerhet för er och er ekonomi. Vanligast är en kreditgräns på 50-100.000 kr men oftast något som vi avråder ifrån, såvida det inte finns fog för det. En mer normal kreditgräns för privatperson är  20-30.000 kr.

Förmåner kreditkort 

De flesta kreditkorten skiljer sig åt gällande ränta, räntefria dagar m.m. och olika förmåner. Välj därefter ett kreditkort som lyfter fram de förmåner som ni är i behov utav. Tex. reser ni mycket och är på tjänsteresa mycket, är ett kreditkort som gynnar resor och bonus väldigt förmånligt. Läs därför varje korts förmåner noga för att passa just ert behov utav kreditkort, t. ex. bonus på hotell, resor, försäkringar mm. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
E-post

Privatlån

Ta här del av lägsta räntan och villkoren för att låna!

Billån

Låg ränta till ert billån finner ni här! Klicka här för att ta del av dagens erbjudanden med låg ränta och bra amorteringsplan!

Låna till Resa

Här finner ni de bästa erbjudandena idag kring ränta och amortering när ni ska låna till er resa!

Tillfällig Kredit

Ta del av lägsta räntan inför ett tillfälligt lån! Här kan ni välja det erbjudande som passar just er med ränta och amorteringsplan!

SMS Lån

Snabb utbetalning vid akuta tillfällen! Här finner ni det SMS lån som passar just er! Erbjudandena är de bästa på marknaden!

Studielån

Ta del av lägsta räntan när ni ska låna för studier! Klicka här och ni får ett erbjudande direkt med ränta och amorteringsplan!

Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Andra har läst om:
 • Reporänta

  Vad är Reporänta? Reporäntan är vår Riksbanks styrränta och vårt huvudsakliga penningpolitiska verktyg i Sverige. …Läs mer »
 • Renoveringslån

  Inför renoveringslån Har du ett visst sparkapital och kan lägga in en del själv, och …Läs mer »
 • Styrränta

  Vad är Styrränta? Styrränta är den ränta som centralbanken tar när den lånar ut pengar …Läs mer »
 • Administrationsavgift

  Vad är Administrationsavgift?  Administrationsavgiften är den del som företag har rätt att ta ut för …Läs mer »
 • Rörlig ränta

  Vad är Rörlig Ränta? När du lånar pengar till bostad t.ex., dvs. ett Bolån kan …Läs mer »
 • Bunden Ränta

  Vad är Bunden Ränta? Bunden Ränta eller Fast Ränta är en räntesats som är densamma …Läs mer »
 • Kreditfaktura

  Vad är Kreditfaktura / Kreditnota? En kreditfaktura skapas när ursprunglig faktura utav någon anledning är …Läs mer »
 • Kreditvärdighet

  Vad är Kreditvärdighet? Vi förklarar! Kreditvärdighet är en persons, ett företags förmåga att betala sina …Läs mer »
 • Belåningsgrad

  Vad är Belåningsgrad? Vi förklarar! Belåningsgrad Belåningsgraden berättar hur mycket lån du har på din …Läs mer »
 • Jämförelseränta

  Vad är Jämförelseränta – definition? Jämförelseränta  Jämförelseränta används vid beräkning av ränteskillnadsersättning. Vid beräkningen jämförs …Läs mer »
 • Betalskydd

  Vad är Betalskydd? Vi förklarar! Betalskydd kopplat till kreditkort, vad är det? Betalskydd eller är …Läs mer »
 • Låneskydd

  Vad är Låneskydd? Vi förklarar! Låneskydd vid lån, vad är det? Låneskydd är en typ …Läs mer »
 • Driftkostnad

  Vad är Driftkostnad? Vi förklarar! Vad betyder driftkostnad? Vi förklarar! Driftkostnad syftar till de kostnader …Läs mer »
 • Lagfart

  Lagfart – Lantmäteriet och Kostnader Vad är lagfart? Lagfarten bevisar vem som äger en fastighet …Läs mer »
 • Fysisk person

  Vad är en Fysisk person? Vi förklarar! Betydelse  Ordet “Fysisk person” används inom lån och …Läs mer »