Avbetalning

Vad är Avbetalning? Vi förklarar!

Vad är avbetalning? 

Avbetalning är den typ av kreditköp och lån där du har möjlighet att betala efteråt under en uppsatt betalningsplan. Avbetalning erbjuds i många butiker och som då ofta delar upp betalningen i olika delar. Denna betalning sträcker sig under olika tidsperioder, ofta upp till många år. 

Vad är Räntefri avbetalning? Vi förklarar!

Räntefri avbetalning är som ovan fast utan ränta på lånet som ska avbetalas. Begreppet är vanligast under “räntefri avbetalning” i butikerna. Liksom

Varför ska jag välja avbetalning? 

Istället för att betala en större summa direkt, är det fördelaktigt att ekonomiskt att dela upp sitt köp utav varor eller tjänster i mindre delar. Det är vanligt för företag och privatpersoner att välja detta sätt för att behålla kapital i sin ekonomi. De flesta elektronikkedjor erbjuder idag avbetalning liksom de flesta kreditgivare i någon form.

vad är avbetalning

T ex. vid köp utav mobiltelefon hos någon elektronikkedja eller mobiloperatörIdag är det vanligt att privatpersoner väljer att avbetala sina mobiltelefoner via en längre avbetalningsperiod på t.ex. 12 eller 24 månader.
Likaså väljer de flesta att köpa sin bil genom billån eller att betala sin resa genom ett tillfälligt lån hos någon utav våra samarbetspartners (kreditgivare).

Vad ska jag tänka på vid avbetalning? 

Det du ska tänka på vid avbetalning är att du följer kreditgivarens avtal kring när du ska betala och vilken summa. Sköter du detta är det oftast fördelaktigt med avbetalning.
Skulle du inte sköta betalningar enl. avtal till kommer ränta och tilläggsavgifter utav olika slag. En kreditgivare är inte sen med att försöka driva in en skuld om du inte sköter planeringen utav avbetalningen. Skulle du vara sen med en betalning kontakta genast kreditgivaren om betalningen blir någon dag sen. Detta för att ev. undvika avgifter. Följer du inte uppsatt amorteringsplan kommer avbetalningen bli väsentligt dyare än vad du har räknat med från början.

Vem erbjuder avbetalning? 

Idag har de flesta fysiska butiker samt butiker online någon form av erbjudande kring avbetalning. Men de är ofta inte bäst för det, utan titta till våran lånekompass för att se vilken avbetalning ni kan erbjudas! Förmånliga erbjudanden finner ni längst ner i denna artikel kring vilken typ av köp ni vill göra!

Finns det några nackdelar med avbetalning? 

När du väljer en avbetalning ska ni ha i åtanke att ni kan fullfölja betalningsplanen! Det viktigaste är att ni fullföljer betalningsplanen för att undvika extra avgifter eller att avbetalningen blir dyr för er.
Beroende på vilken avbetalning ni har, kan det det vara fördelaktigt att betala av lånet tidigare än vad betalningsplanen är upplagd. Likaså ta inte en avbetalning om ni ekonomiskt ligger på gränsen till vad ni kan betala. Beroende på vad ni lånar till, är det viktigast att ha marginal till en dräglig levnadsstandard.
Beroende på vilken kredit ni ansöker om, tar nästan alla en kreditupplysning på er. Ju lägre inkomst ni har gentemot vad ni lånar kan vissa sätta en högre ränta på er, pga. ni anses som en högrisk för lånet. Bara att ni har i åtanke om detta och jämför de olika kreditgivarna genom att klicka på nedan ikoner, beroende på vad ni ska låna till.

Ibland uppstår en en situation där man har flera avbetalningar, men vill lösa dem genom ett lån. Detta kan vara aktuellt när man t ex. ska ansöka om större lån, t ex. bolån. Ett tips är att om ni tar ett lån för att läsa lån som t ex. avbetalningar, att ni tar bort de krediter som finns registrerade mot er. Detta görs genom att ni kontaktar respektive kreditgivare och ber dem plocka bort krediten som finns registrerad hos de. Dessa krediter finns registrerade nr man gör en kreditupplysning mot er. oavsett om ni har nyttjat krediten eller inte (gamla krediter som är avbetalda).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
E-post

Privatlån

Ta här del av lägsta räntan och villkoren för att låna!

Billån

Låg ränta till ert billån finner ni här! Klicka här för att ta del av dagens erbjudanden med låg ränta och bra amorteringsplan!

Låna till Resa

Här finner ni de bästa erbjudandena idag kring ränta och amortering när ni ska låna till er resa!

Tillfällig Kredit

Ta del av lägsta räntan inför ett tillfälligt lån! Här kan ni välja det erbjudande som passar just er med ränta och amorteringsplan!

SMS Lån

Snabb utbetalning vid akuta tillfällen! Här finner ni det SMS lån som passar just er! Erbjudandena är de bästa på marknaden!

Studielån

Ta del av lägsta räntan när ni ska låna för studier! Klicka här och ni får ett erbjudande direkt med ränta och amorteringsplan!

Våra bästa Privatlån:
Låne Summa:
Lånetid:
Visa fler Banker
Visa fler Banker
Andra har läst om:
 • Reporänta

  Vad är Reporänta? Reporäntan är vår Riksbanks styrränta och vårt huvudsakliga penningpolitiska verktyg i Sverige. …Läs mer »
 • Renoveringslån

  Inför renoveringslån Har du ett visst sparkapital och kan lägga in en del själv, och …Läs mer »
 • Styrränta

  Vad är Styrränta? Styrränta är den ränta som centralbanken tar när den lånar ut pengar …Läs mer »
 • Administrationsavgift

  Vad är Administrationsavgift?  Administrationsavgiften är den del som företag har rätt att ta ut för …Läs mer »
 • Rörlig ränta

  Vad är Rörlig Ränta? När du lånar pengar till bostad t.ex., dvs. ett Bolån kan …Läs mer »
 • Bunden Ränta

  Vad är Bunden Ränta? Bunden Ränta eller Fast Ränta är en räntesats som är densamma …Läs mer »
 • Kreditfaktura

  Vad är Kreditfaktura / Kreditnota? En kreditfaktura skapas när ursprunglig faktura utav någon anledning är …Läs mer »
 • Kreditvärdighet

  Vad är Kreditvärdighet? Vi förklarar! Kreditvärdighet är en persons, ett företags förmåga att betala sina …Läs mer »
 • Belåningsgrad

  Vad är Belåningsgrad? Vi förklarar! Belåningsgrad Belåningsgraden berättar hur mycket lån du har på din …Läs mer »
 • Jämförelseränta

  Vad är Jämförelseränta – definition? Jämförelseränta  Jämförelseränta används vid beräkning av ränteskillnadsersättning. Vid beräkningen jämförs …Läs mer »
 • Betalskydd

  Vad är Betalskydd? Vi förklarar! Betalskydd kopplat till kreditkort, vad är det? Betalskydd eller är …Läs mer »
 • Låneskydd

  Vad är Låneskydd? Vi förklarar! Låneskydd vid lån, vad är det? Låneskydd är en typ …Läs mer »
 • Driftkostnad

  Vad är Driftkostnad? Vi förklarar! Vad betyder driftkostnad? Vi förklarar! Driftkostnad syftar till de kostnader …Läs mer »
 • Lagfart

  Lagfart – Lantmäteriet och Kostnader Vad är lagfart? Lagfarten bevisar vem som äger en fastighet …Läs mer »
 • Fysisk person

  Vad är en Fysisk person? Vi förklarar! Betydelse  Ordet “Fysisk person” används inom lån och …Läs mer »